keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Taistelu paremmista kynsistä

Niinhän siinä sitten kävi, että lakkoja poistaessa töpeksin ja paikattu kynsi repeytyi irti - kipeästi. Eikä siinä sitten auttanut muu kuin nyrhiä muutkin lyhyeksi, vaikka tokihan nimetön on edelleen muita lyhyempi. Ja koska se katkesi kynsipedin puolelta, en kehdannut pariin ensimmäiseen päivään tehdä muuta kuin öljytä ja rasvailla sitä.

Siitä se ajatus sitten lähtikin. Jo ennen tätä tapahtumaa olin tyytymätön kynsien kuntoon, liuskottumia tuli edelleen, orlyn nailtritionista huolimatta. Siispä julistan taistelun alkaneeksi. Tässä on lähtötilanne:



Yritin kyllä buffailla kynsiä, mutta aika värjäytyneeltähän nuo siltikin näyttää. Nimetön on jo hitusen kasvanut pahimmasta, eikä ole enää kipeä. Liuskottumia kynsissä ei tällä hetkellä ole, sillä ne lähtivät kaikki lyhyeksi nyrhimisen yhteydessä.

Taistelussa mukana kulkee edellisessä hoitopostauksessa esitellyt Sally Hansenin kynsinauhaöljy, Laveran käsivoide sekä jahka kynnet hieman kasvaa niin Mavalan Scientifique.



Näiden lisäksi kävin ostamassa vähän jankimman käsirasvan, sillä aion joka yö tämän aktiivihoitokauden ajan nukkua hanskat kädessä. Tätä virkaa toimittaa Frantsilan Luontoäidin 11 yrtin käsivoide, joka nyt ei ihan jankkia ole, mutta riittävän lähelle kuitenkin. Paketissa luvataan sen kosteuttavan, suojaavan ja elvyttävän käsien ihoa, kahdesta viimeisestä en tiedä mutta hyvin se ainakin kosteuttaa. Kuten nimestä voikin päätellä, niin tuoksu on aika yrttinen, mutta ei kovinkaan voimakas, itse en havainnut tuoksua ennen kuin työnsin nenäni ihan käsiini kiinni. Lisäksi muhittelukomboon kuuluu kulttimainetta nauttiva Lushin Lemony Flutter.



Ihan puhtaasti kynsienhoitoon ostin sitten Trindin Nail Balsamin sekä Nail Repairin, ohjeessahan näitä neuvottaan käyttämään päivittäin kaksi viikkoa ja sen jälkeen kerran viikossa. Oma reseptini lienee ainakin viikko päivittäin, jos kärsivällisyys riittää, kaksi ja sitten aina lakkauksen vaihdon yhteydessä.

Pari päivää tätä rutiinia vasta menty, joten mitään ei ole vielä ehtinyt tapahtua. Aion kuitenkin raportoida blogiin ainakin aktiivihoitokauden päätyttyä sekä siitäkin eteenpäin säännöllisen epäsäännöllisesti.

Lakkauksia tuskin tulee nyt hetkeen esiteltyä, mutta ei tämä blogi kokonaan hiljene, sillä muutama postausidea on jo suunnitteilla.

4 kommenttia:

  1. Jännä nähdä, että millaisia muutoksia kynsillä tapahtuu tehohoidon aikana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee itsekkin tarkemmin havainnoitua muutoksia, kun postaussarjaa kirjoittaa, kovin optimistinen en ole, että viikossa-kahdessa mitään kovin kummallista tapahtuisi, mutta toivottavasti edes jotain :)

      Poista
  2. Sama taistelu alkoi taas täälläkin! Sain kynnet kuntoon kuukauden tehohoidolla, mutta puolitoista kuukautta siitä olen taas lähtöruudussa: liuskottumia, kuivuutta, yleistä surkeutta. Tsemppiä taistoon!

    Ai joo, se on vielä mainittava, että jos käytät aluslakkana tuota Trindin Nail Repairia, niin suosittelen laittamaan vielä sen päälle jonkun toisen aluslakan, koska tuo Nail Repair tekee koostumukseltaan parhaimmistakin lakoista ärsyttäviä levittää. Sen päälle ei MIKÄÄN tunnu levittyvän kunnolla. :-/

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, olinkin ajatellut ostaa jonkun perusaluslakan tämän kaveriksi, lähinnä sen takia kun olen kuullut ettei toinen kerros meinaa kuivaa, mut nyt entistä suuremmalla syyllä ostan!

    Kiitos tsempeistä ja samaa tsemppiä sinne! Kyllä me vielä nätit kynnet saadaan.

    VastaaPoista